Posted on

Puro seçiminiz, yakışınız, derunhizmetiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar silme size özeldir. Ancak gene bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç nokta var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda hasetn her saatinde derunmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize bakılırsa, istediğiniz puroyla zevcelik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Etme El yapımı Karayip purolarda derunmeden önce nemliliğini denetçi etmek gerekir. Bu Toscanello derunin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakılırsa farklı rutubet oranlarında derunmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş altı da sınama yüzılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim hayati bir kural var. Puro yalnızca yalnız yalnızca kokusuz tehlikele yakılır! Puro her hengâm ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını kalıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken flama puroya dikme dokunma etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş altı ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her cenahı kırmızıya döndüğünde kızartma hizmetlemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun tabanğını 90 tabaka eğimle, aleve tam dokunma etmeyecek şekilde tutun. Bu hizmetlemi yaparken tüm tabanğın yeksan yanması gerektiği derunin puroyu aynı zamanda tekdüze bir şekilde 360 tabaka döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara bakılırsa beş altı daha uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu minval çakmaklar çok yüksekdür ve ziyade doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma hizmetlemi katıksız alevli çakmaklarla, beş altı hengâm alabilir. Bu süre size aralık kaybı gibi bakışükebilir yalnız puro çıdam ve himmet icap. 5- İyi Yandığını Yoklama Etme Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı denetçi edelim. Puroyu kızartma hizmetleminden sonra huysuz çevirip suratünüze beş altı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya hafifçe atmosfer üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm kıç kıpkırmızı ise yakma hizmetlemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her cenahı tam yanmamışsa, yani tüm kıç kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu dudakınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçümencik soluk daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Uçukçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, çıktı puronuz derunime anık. Pekâlâ ya siz anık mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke derunilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azcaından 40 saniye gözetmek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi derunmeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı derunimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da takkadak hissedersiniz. İlk başlangıçta, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı derunmeye devam ederseniz, puro o denli biberlilaşır ki hiç derunilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Esrar hafifçe ağıza doldurulur ve zevk azrailların dumanla tembihlmasına destur verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca nispet gösterdiğinizin bir hizmetaretidir. Sönen puronun küllerini sıkı temizleyin. Bunun derunin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkı temizlediğinizden tehlikesiz olduktan sonra puronuzu yine yakmayı deneyin. Benim deruntiğim Toscanello derunin yeni baştan yakma mesele oluşum etmez. Ancak eloğlu yapımı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda yaslılık hissedeceğinizi açıklamak isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 sene ayrıca daha uzun bir süre de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve pekâlâ şpeş olan 2 kuralı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın havaın sıcaklık değerıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız hava sıcaklığının 16 ila 18 tabaka beyninde evetğundan tehlikesiz olmanız gerekiyor. Dar içinde bu sıcaklığı yakalamanız az çok zordur. Bu yüzden hava sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza icap yoktur. Lakin pekâlâ şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki hıfız havaını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir mesele ile huzurlaşmazsınız. Hıfız havaı sıcaklığında hamur mesele havaın itici bileğil ziyade sıcak olmasıdır. Çünkü hıfız havaı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise hıfız havaının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet ziyade kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Nasıl rutubet hıfız havaı sıcaklığına bakılırsa varyasyon gösterecektir ve bu yüzden bile hıfız havaı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro hıfız kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir atmosfer geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca atmosfer geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan hıfız havaının atmosfer geçirmemesi ve buna sargılı olarak da kutu derunindeki rutubet ile sıcaklığın durağan kalmasıdır. Puro saklamak derunin anahtar sıcaklığı ve nemi durağan tutmanızı sağlayacak pekâlâ atmosfer geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En dobra humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları pekâlâ atmosfer geçirmedikleri derunin vesair rakiplerine yetişkin üstelik atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.